Tegeltija, Višković i Novalić razgovarali sa Palmerom

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim ekonomskim temama, u  kontekstu saniranja negativnih posljedica izazvanih Kovidom – 19.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom upoznao Palmera sa aktivnostima koje Savjet ministara, u skladu sa svojim nadležnostima i u saradnji sa vladama Republike Srpske i Federacije BiH, preduzima kako bi se očuvalo zdravlje građana i pokrenula privredna aktivnost.

Tokom razgovora, predsjedavajući Tegeltija je ukazao na blagovremeno i adekvatno reagovanje institucija u BiH kada su u pitanju spasavanje života i očuvanje zdravlja građana, naglasivši da je u narednom periodu neophodno postojeće instrumente finansijske podrške i inicijative usmjeriti za sanaciju zdravstvenog sektora, te pokretanje
privrednih aktivnosti i vraćanje radnih mjesta.

Predsjedavajući Tegeltija je istakao neophodnost finansijske podrške međunarodnih finansijskih organizacija kako bi se sanirale socijalne i ekonomske posljedice pandemije virusa korona i pokrenuo investicioni ciklus.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH, regionu i svijetu.


{$excerpt:n}