SUSJEDSTVO BRUJI O OVOM Prelijepa djevojka otkinula sebi šaku da dobije novac

Za njezinog partnera Sebastiena Abramova tužitelji traže pet godina zatvora, dok zatvorsku kaznu traže i za njegove roditelje koji su, kako se vjeruje, bili uključeni u ovaj slučaj.

Prema optužnici, Adlešič si je nedugo nakon što je ugovorila police kod pet osiguravajućih kuća namjerno odsjekla šaku lijeve ruke.

Ugovorenom policom joj je osigurano nešto manje od 1,2 milijuna eura odštete u slučaju invalidnosti. Prvooptužena je tijekom procesa tvrdila da se radilo o nesreći te da je bez šake ostala dok je rezala grane za ogrjev cirkularnom pilom.

Sadrzaj se nastavlja nakon oglasa

Tužitelj je u završnoj riječi izrazio uvjerenje da je u postupku dokazao sve navode iz optužnice te da način, opseg i vrijeme sklapanja ugovora o osiguranju pokazuju da je četvorka pokušala pribaviti protupravnu imovinsku korist.

– Mišljenja medicinskih i strojarskih vještaka također su pokazala da je ozljeda Julije Adlešič bila namjerna i planirana, istaknuo je tužitelj Sedin Kičin.

Dodao je da su optuženici također planirali kako njegovati ranu nakon ozljede, a Abramov se prije incidenta na internetu raspitivao o upotrebi bioničke ruke.

Tužitelj je predložio sudskom vijeću da se Adlešič produži kućni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Abramu produži pritvor.

Završnu riječ danas je imao i Boris Grobelnik, odvjetnik koji brani prvooptuženu Adlešič. Suprotno tužitelju, uvjeren je da postupak nije dokazao da je Adlešič počinila navedena kaznena djela. Tako, prema njegovim riječima, broj i vrijednost sklopljenih ugovora o osiguranju ne ukazuju na to da je Adlešič ozljedu planirala kako bi ostvarila naknadu.

Grobelnik je istaknuo kako sud nikada ne smije biti pod utjecajem medija koji unaprijed osuđuju i pod svaku cijenu pokušavaju dokazati krivnju. Kasnije je u izjavi za medije rekao da je sudsko vijeće, kojim je predsjedala sutkinja Marjeta Dvornik, odbacilo nekoliko vrlo važnih prijedloga obrane bez odgovarajućeg obrazloženja.


{$excerpt:n}