Strava u Sarajevu: Razbojnik presreo ženu, tukao je čekićem nasred ulice

Nju je čekićem napao razbojnik koji je tražio da mu da sve što ima kod sebe.

Srećom, naišao je stanar iz obližnje zgrade koji je uspio da je spasi, ali je zadobila rane na glavi i podlive po rebrima

O ovom incidentu obaviješteni su i pripadnici MUP-a KS, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

“Događaj se desio u 8:10 sati u ulici Grbavička 23. U toku je rad na pronalasku počinioca”, rekli su iz MUP-a KS za “Radiosarajevo“.

Sestra od napadnute žene na Facebooku je opisala strašno iskustvo koje je ona doživjela.

“Čuvajte se žene, majke… Sestra je izašla iz “trole” na Grbavici i kod Šumarskog fakulteta presreo je čovjek, nije migrant… Tražio je sve iz torbe, ona je rekla “nemam ništa”… Udario je čekićem u rebra … Opet ga molila da prestane… Udario je opet u glavu čekićem… Od šoka nije znala sta ju je snašlo”, napisala je ona na društvenim mrežama.

Napadnuta žena je počela dozivati pomoć, a srećom izašao je muškarac iz zgrade u blizini i napadač je pobjegao.

Pozvali su policiju koji su je odvezli u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je utvrđeno da ima površinske rane, odnosno podlive na rebrima i glavi.

“Eto da znate da uvijek moramo biti u pripravnosti… Znači jutro, osam sati, on čekićem udara ljude. Dobila je tablete i neku kremu… Užas, gdje živimo… Hvala čovjeku koji je vikao sa balkona i pomogao. Ko zna šta bi bilo…”, napisala je sestra napadnute žene


{$excerpt:n}