Načelnik Džafić posjetio škole u Kalesiji i uručio beskontakte toplomjere

Općinski načelnik Sead Džafić posjetio je sve obrazovne ustanove na području naše općine gdje se sastao sa direktorima škola i istima uručio beskontaktne toplomjere koji su kupljeni od ličnih sredstava Seada Džafića, a ne iz budžeta Općine Kalesija.

Naime, općinski načelnik Sead Džafić od preuzimanja mandata svoju mjesečnu plaću dijeli najboljim učenicima, studentima, sportistima te socijalno ugroženoj kategoriji osoba sa područja naše općine.

Ovo je moj vid pomoći našem školstvu kako bi pomogli našoj djeci a i nastavnicima da mogu u svakom trenutku prekontrolisati temperaturu kod djece i da mogu brzo reagovati kako koronavirus ne bi ušao u naše ustanove, kazao je načelnik Džafić.

Svima nam je teško da se naviknemo na ovu situaciju koju nam je napravio ovaj virus, nadam se da će se sve brzo završiti i da ćemo naredne moje plaće usmjeravati u nabavku opreme koja je neophodna, a za koju nadležna ministarstva nemaju novca, istakao je Džafić.

Veliko hvala načelniku što je kupio od svojih sredstava beskontaktne toplomjere i što je iste obezbjedio kako za centralne tako i za područne škole. Ukupno je podijeljeno 20 toplomjera, računajući i našu MSŠ Kalesija, rekao je direktor OŠ Tojšići koji je ujedno i predsjednik Aktiva direktora škola u Kalesiji Fejzulah Mujanović.

Zahvalnost za ovaj gest iskazala je i Edita Mustafić direktorica OŠ Kalesija koja je načelnika upoznala i sa aktivnostima koje se provode na realizaciji projekta pokrivanja škole gdje borave učenici nižih razreda.

Sead Džafić je prilikom posjete direktorima kazao da će i naredne plaće biti usmjerene za pomoć onima kojima je pomoć potrebna, ali također i za nabavku potrebnih sredstava za učenike kako bi se pomoglo u spriječavanju širenja koronavirusa.

The post Načelnik Džafić posjetio škole u Kalesiji i uručio beskontakte toplomjere appeared first on Kalesijski.ba.


{$excerpt:n}