Izetbegović za N1: Znam kako narod živi, nisam predsjednikov sin oduvijek

Lider SDA Bakir Izetbegović je u večerašnjem Pressingu na N1 govorio o raznim temama, a kazao je da u doba pandemije 2/3 plaće daje narodu, a preostalu jednu trećinu za kredit.

Znate li kako narod živi?

“Znam jer dugo sam živio onako kako narod živi. Teško sam živio, nisam predsjednikov sin oduvijek nego zatvorenički sin. Pošto to znam, gotovo sam čitavu plaću u doba korone dao narodu, 2/3. Onu treću dajem za kredit. Nikad nisam primio plaću neku funkcionersku da barem nisam dao 1.000 KM za pomoć”, kazao je Izetbegović i dodao:

“Naravno da znam kako živi narod, upravo sam ovim primjerom sa te 2/3 htio da pošaljem poruku. Neki su me pratili. Mislim da SDA ono što je dobrovoljno davala u ovoj situaciji je više nego su svi ostali davali. Niko od nas se nije uzoholio, niko nema skupe stvari, skup način života. Ja nemam automobil nikako”.

Izetbegović ističe da su za njega govorili da ima “vilu na Poljinama” i objavljivali fotografije tuđih vila, dok on posjeduje običnu kuću.

“Za mene su pričali da imam vilu na Poljinama, snimali su tuđe i govorili da je moja. Moja je obična kuća, ali to nije zanimljivo. Onda snime neke tuđe kuće i lažu da su moje”.

Ključni akter afere “Asim”, visoki funkcioner SDA je još uvijek u Domu naroda. Na snimku koji je objavio također funkcioner SDA, govori o tome kako se zapravo trguje pozicijama i namještaju ljudi u ministarstvima. Šta je sa tim?

“Ne znam šta je tu mogao pomoći gospodin Mehmedagić, nemojte njega uvlačiti o priču o tome. Ima Komisija koja treba da se izjasni o cijelom procesu, ne samo za taj slučaj. Mi smo imali žalbu gospodina Efendića na čitav proces. U tome su gospodin Softić i Zvizdić, očekujemo neke informacije od njih i prijedloge. Asim je napravio grešku, nije trebao obećavati stvari koje ne može da uradi i ne treba da uradi. Vidio je da je napravio grešku, dao je ostavku na sve pozicije, poziciju u Parlamentu je dobio od naroda. Dvaput je teško ranjen braneći BiH, narod mu je dao tu poziciju. Čovjek koji je dva puta ranjen za ovu zemlju ima pravo da zastupa tu zemlju. Izašao je na izbore, narod mu je dao to pravo. Mi mu to nećemo oduzeti. Na sve ostalo je dao ostavku, ugasio je karijeru”.

The post Izetbegović za N1: Znam kako narod živi, nisam predsjednikov sin oduvijek appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}