Detalji stravičnog ubistva: Ženu koja je ubila muža mučila je jedna činjenica

Njoj je određen pritvor u trajanju do 48 sati, prenose “Novosti“.

Uzrok ove porodične tragedije, u kojoj je, kako se sumnja, nekadašnja profesorica opštetehničkog obrazovanja u zrenjaninskoj OŠ “Petar Petrović Njegoš”, usmrtila svog supruga programera u kompaniji “Levi 9” i to pred očima njihove petogodišnje kćerkice, zasad nije poznat. Kada je stigla ekipa Hitne pomoći, on je još davao znake života, ali je ubrzo izdahnuo.

Kako kažu neki poznanici ove porodice, koja se ovdje nedavno doselila, Stanislava je nakon porođaja imala izvjesnih psihičkih problema.

“Više puta je davala otkaz, pa se vraćala na posao, a kako je ispričala jednoj poznanici, mučila ju je činjenica da je posao dobila preko veze”, kaže jedan od komšija, koji je želio da ostane anoniman.

U Ulici heroja Pinkija jučer mnogi čak nisu ni čuli šta se dogodilo.

“Ovdje uglavnom žive mlađi ljudi koji su se nedavno doselili i preuredili ili izgradili nove kuće. Gotovo nikoga ne poznajem, ali nisam čuo da su se svađali. Uglavnom su mirno živjeli i mnogo radili”, kaže starija mještanka, koja je čula da je Stanislava ponovo trudna.

Nakon tragedije, djevojčica je odvedena u Centar za socijalni rad.

“Djeca su nam se često igrala zajedno. Fina i mirna djevojčica, a supruga i ja imali smo utisak, da su i roditelji, inače intelektualci, smijerni i tihi ljudi. Ovo nas je sve šokiralo”, kaže komšija iz ulice.

Niko u osnovnoj školi, gdje je Stanislava bila zaposlena do prije godinu dana, kao nastavnica informatike i opštetehničkog obrazovanja, kao ni u programerskoj kompaniji u kojoj je radio Branislav, jučer nije bio raspoložen da daje bilo kakve izjave.


{$excerpt:n}