Austrija: Bosanac osuđen na 12 godina zatvora zbog užasnog zločina

Pored toga, upućen je na liječenje u instituciju za mentalno oboljele kršitelje zakona. Presuda je već pravosnažna, piše “Radio Sarajevo“.

Do kraja saslušanja, muškarac je negirao odgovornost i tvrdio da “nikada nije dodirivao svoje kćeri na nepravilan način”. Nakon savjetovanja sa svojim advokatom, prihvatio je presudu s kojom se složio i tužilac.

“Nikad nisam rekao lošu riječ svojoj djeci”, rekao je muškarac rodom iz BiH i dodao da “uvijek trudio djeci omogućiti bolje odrastanje nego što sam je sâm imao u djetinjstvu”.

“Sve sam im omogućio. Nikad ih nisam napadao. Nisam pedofil, u takve osobe bih pucao”, rekao je na sudu 44-godišnji vozač kamiona.

Na pitanje zašto bi ga kćeri inkriminirale, optuženi je u priču uveo svoju suprugu.

“Otkrila je da sam bio u vezi s mladom ženom. Stoga je instrumentalizirala kćeri i sada me predstavlja kao demona”, rekao je Bosanac.

Međutim, istraga i hapšenje zlostavljača djece nisu se temeljili na izvještajima njegove rodbine.

Policija je na relevantnom internet forumu otkrila porodičnog čovjeka koji se pohvalio se*sualnim zlostavljanjem svojih kćeri. Četvorici muškarca nudio je se*s, objavljujući fotografije usnulih djevojčica.

Policija je istražila muškarca i uhapsila ga. Kada su službenici pitali kćeri je li ikada bilo djela zlostavljanja od strane oca, starija kćerka – koja je sada u braku – objavila je da je prvi put nemoralno dodirnuo 2006. godine.

Otac je u to vrijeme već živio u Beču, dok su njegova supruga i djeca još uvijek bili u BiH, gdje ih je svakih 14 dana posjećivao i zlostavljao.

Djevojčica je imala osam godina kada su napadi započeli. Jednom je telefonom rekla ocu da će se povjeriti majci, nakon čega je zlostavljač zaprijetio da će joj slomiti sve kosti i natjerati je da živi u invalidskim kolicima.

Od 2009. godine napadi su se proširili i na mlađu kćerku, sa sve većom učestalošću i intenzitetom zločina. Kada su se djeca preselila u Beč s majkom, otac je svakodnevno zlostavljao stariju kćerku, a mlađu svaki drugi dan. Kaže se da je čak tražio od njih dvije da gledaju po*no filmove kako bi kasnije “implementirale” ono što su vidjele.

Zlostavljanje je završeno kada su kćeri postavile “video zamku” za svog oca. Dok je maltretirao mlađu kćer, njezina je sestra potajno snimala. Njih su dvoje suočili oca s dokumentom, nakon čega ih više nije dirao.

Psihijatrijski stručnjak Peter Hofmann pretpostavio je da bi 44-godišnjak mogao napasti druge djevojke ako mu se pruži prilika. Nije spreman da se nosi sa svojom nastranošću što ga čini opasnim. Hofmann je potvrdio da je optuženi imao “ozbiljan se*sualni poremećaj” koji je ekvivalentan mentalnim i emocionalnim abnormalnostima višeg nivoa.


{$excerpt:n}