Nevjerovatan snimak iz Bijele Kuće, Vučić nije ni pročitao šta potpisuje?

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump), predsjednik Srbije Aleksandar Vučići premijer Kosova Avdulah Hoti, potpisali su juče u Bijeloj kući ekonomski sporazum. Samo dan nakon Vućeve posjete Bijeloj kući, društvene mreže su izgorjele od prozivki na račun predsjednika Srbije.

Uz sve to društvenim mrežama kruži nevjerovatan detalj sa press konferencije iz Bijele kuće tokom potpisivanja sporazuma između Srbije i Kosova u kojoj je, opet, glavni akter predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Brojni korisnici “Twittera” iz čitave regije dijele snimak koji je jučer uživo emitovan. Snimak se tiče dijela kada američki predsjednik čita dio sporazuma prema kojem se Srbija obavezuje da svoju ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva premjesti u Jerusalem što je uradilo samo nekoliko država svijeta. S druge strane Izrael će priznati Kosovo kao nezavisnu državu i obratno.

Na snimku koji je postao pravi hit upadljiva je Vučićeva reakcija baš u tom momentu kada Trump ovo čita i istovremeno čestita Srbiji na ovom potezu. U datom momentu Vučić otvara stranicu sporazuma gdje to stoji i začuđeno se okreće se prema svojim saradnicima. Vidno iznenađen naposljetku rukom daje do znanja da ga je ovo itekako zateklo i tek nakon nekoliko sekundi pokušava odati dojam da je sve u redu.

Kritike i humor idu i na račun sada već čuvene fotografija na kojoj Vučić sjedi prekoputa američkog predsjednika.

Istaknuti srbijanski režiser Srđan Dragojević, podijelio je fotografiju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića iz Bijele kuće, gdje na stolici sjedi ispred predsjednika SAD Donalda Trampa, navodeći da prvi put u životu osjeća sažaljenje prema Vučiću.

I naravno, tu je i ismijavanje Vučića vezano za njegovog hvalisanje po pitanju dobijanja ključa i olovke.


{$excerpt:n}