„RAZMISLITE, BOŠNJACI, DOK JOŠ NIJE KASNO…“: Bivši reis Mustafa Cerić komentarisao izbornu pobjedu Dritana Abazovića

– Priča dana.

Vidi li se ipak svjetlo na kraju tunela?

Ako ga Dritan Abazović vidi, možda se i nama providi!

Slažem se s Dritanom! Vrijeme je da se mijenja vlast u Crnoj Gori sa Djukanovićem koji je odgovoran za agresiju na Bosnu, sa posljedicom genocida nad Bošnjacima.

Bosna ga je nagradila Sutorinom zbog njegove priče o tome da je poslije njega u Crnoj Gori potop!

Dritan je upravu. Srpski nacionalizam, šovinizam i klerikalizam Srpske crkve je ojačao baš zahvaljujući Djukanoviću, koji Crnu Goru i cijeli region drži kao taoce u strahu od srpske politike, koju je nekada dobrano pravio s Miloševićem, od koje se odrekao da bi sebe spasio od odgovornosti za zločine u Bosni a ne da bi ponudio nešto novo u politici.

Bošnjaci to moraju razumjeti! Ne smiju biti ničiji taoci! Mislim da Dritan govori pravo i iskreno! Zaslužuje da mu se dadne podrška!

Nema vraćanja unatrag, već ima hod unaprijed unatoč srpskoj i djukanovićevoj politici, politici koja je potrhranjivala jedne druge, najviše na štetu Bošnjaka, koji su kod Djukanovića bili i ostali ikebana za pokazivanje, posebno u Bosni. Cijena toga bila je hedija: Sutorina!

Šta to još Bosna i Bošnjaci treba da urade da bi Djukanović i dalje ostao na vlasti u Crnoj Gori zato što je priznao genocid u Srebernici za kog je i sam manje ili više odgovoran? A sša je mogao drugo već priznati genocid, kojeg priznaje cijeli svijet i koje će priznati srpska politika i crkva kad tad?

Razmislite Bošnjaci dok još nije kasno! – napisao je na svom Facebook profilu bivši reis Mustafa ef. Cerić, prenosi “Slobodna-Bosna“.


{$excerpt:n}