Kada jedno govoriš, drugo pišeš, a treće radiš

U nedjelju, 30. augusta napustio nas je uvaženi društveno politički radnik Sead Suljić, kojeg je smrt zatekla na mjestu savjetnika Općinskog načelnika i člana Socijaldemokrata BiH.

Odmah nakon saznanja da Suljić više nije sa nama, uslijedile su poruke saučešća od strane kolega iz stranke i saradnika. Među prvima bio je Jakub Mahovkić koji je objavio:

Druže,prijatelju izgubio si najtežu bitku. Mi koji smo te poznavali nikada te nećemo zaboraviti. Zbog tebe i takvih kao ti, mrzit cu one koji negiraju koronu. Neka ti je vječni rahmet a porodici najuskrenije saučešće.

Kao i načelnik Delić:

Upravo sam saznao da nas je napustio drug i savjetnik u Općini Lukavac Sead Suljić nakon kratke bolesti usljed infekcije korona virusom.Rahmet duši dobrom čovjeku i saučešće porodici i prijateljima.Suza u oku i duboki uzdah mom višegodišnjem prijatelju i jednom od prvih saradnika…. Nenadoknadiv gubitak!

Ipak, samo nekoliko sati nakon toga u Lukavcu je boravila delegacija Socijaldemokrata koja je otvorila kancelariju Izbornog štaba. Zbog svega, Socijaldemokrate su između ostaloga napisale:

Ova posjeta je bila protokolarna i bez svečanih primjesa zbog velike žalosti u našim redovima nastale zbog gubitka našeg istaknutog člana Seada Suljića. U to ime svi prisutni su mu odali počast učenjem fatihe ili minutom šutnje.

Da su jedno pisali i govorili, a drugo radili pokazali su na društvenoj mreži Facebook.

Drugovi, prijatelji i kolege samo nekoliko sati od smrti istaknutog člana stranke, savjetnika u Općini i društveno političkog radnika naše opštine u obližnjem restoranu u Lukavcu su ipak “proslavili”, fotografije neka pokažu na koji način.


{$excerpt:n}