Očevidac otkrio stravične detalje nesreće: Majka je vrištala dječakovo ime i gledala kako ga voz odvlači

Sedmogodisnji dječak iz Sremske Mitrovice (Srbija), koga je u nedjelju oko 17,30 dario voz na pružnom prelazu u naselju Mala Bosna, podlegao je danas povredama na Univerzitetskij klinici u Tiršovoj.

Do tragedije je došlo na potpuno obezbjeđenom prelazu između Novosadske i Ulice Petra Preradovica, u momentu kada je bila spuštena rampa i radila vertikalna signalizacija.

– Sa dječakom je bila majka Elizabeta, koja je gurala dvogodišnju kćerkicu u kolicima, dok je dječak bio na biciklu. Čekali su da prođe voz iz pravca Beograda, ali pričaju ljudi koji su tragediju gledali da se mališan odjednom kao istrgao i u jednom momentu krenuo naprijed ka vozu.

Udarac o voz u punoj brzini bio je silovit, voz ga je zajedno sa biciklom vukao stotinak metara, dok je nesretna majka vrištala njegovo ime… Stravična tragedija, priča komšija sa Radinačkog puta.

Dječak je odmah sa teškim povredama lobanje opasnim po zivot prevezen u mitrovačku bolnicu, odakle je hitno upućen na Univerzitetsku dečju kliniku u Beograd. Nažalost, ljekari nisu mogli da ga spase.

Nesretni dečak danas je trebalo da krene u prvi razred nove Osnovne škole “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici, koja je svečano otvorena u prisustvu najviših republickih i pokrajinskih funkcionera.

Nažalost porodica Jugović Elizabeta i Slađan nisu bili u mnoštvu sretnih roditelja đaka prvaka. Elizabeta je vaspitačica u jednom mitrovačkom vrtiću, dok je dječakov otac Sladjan vlasnik MMA kluba i radnik obezbjeđenja.


{$excerpt:n}