Mirnes Kuduzović operisan i moli za pomoć dobrih ljudi

Tridesetpetogodišnji Mirnes Kuduzović iz Lukavca, koji boluje od Kronove bolesti o kojem smo do sada mnogo puta pisali, 15. augusta je napustio UKC Tuzla.

Razlog boravka na UKC Tuzla je operacija debelog i tankog crijeva i ugradnje privremene stome, a nakon toga došlo je postoperativnih komplikacija i sporog zarastanja rane.

U novembru ću ponovo morati na UKC kako bi mi uklonili stomu. Trenutno imam poteškoće sa zarastanjem rane, ali ide nabolje, izjavio je Mirnes Kuduzović za naš portal.

Mirnes je prije operacije vodio bitku za smještaj jer je završio na ulici, bez krova nad glavom, hrane, ali i lijekova i potrebne higijene koju ovu bolest zahtjeva.

Prije operacije sam započeo adaptaciju ruševne kuće u Koksari, ali nemam više sredstava zbog liječenja. Svakih 7 dana odlazim na UKC gdje mi pregledaju ranu, a primam i biološku terapiju, dodao je Kuduzović.

Mirnes trenutno iz zdravstvenih razloga ne može raditi, a za terapije mu je potrebno oko 60KM na mjesečnom nivou.

Da bi mu se olakšao život, osim adaptacije kupatila, Kuduzoviću je potrebno oko 900KM koliko iznosi cijena priključka električne energije. Zbog zime koja dolazi, on moli sve za pomoć u ogrevnom materijalu.

Za sve informacije možete kontaktirati direktno Mirnesa na broj 060 300 66 99, a novčana sredstva moguće je uplatiti na:

Raiffeisen Bank
Mirnes Kuduzović
1613000075983744


{$excerpt:n}