Svečano otvoren sportski poligon s igraonicom u Tinji, urađena i rekonstrukcija lokalnih puteva

Na svečan način jučer je u Tinji otvoren sportski poligon s dječijom igraonicom, uz prisustvo velikog broja građana,predstavnika Gradske uprave,vijeća i gostiju.

Ovaj projekat djelo je lokalnih aktivista iz Tinje koji su došli na ideju da se lokalitet bivše stočne pijace pretvori u mjesto sa sadržajima za najmlađe stanovnike Tinje. Kako je istakao koordinator ovog projekta Jasmin Vejzović, na početku je bila samo ideja i bili su skeptični jer su bila potrebna ogromna finansijska sredstva, međutim kako je prolazilo vrijeme sve više su se uključivali donatori, privrednici,dijaspora, Gradska uprava i projekat je priveden kraju. Ovo mjesto koristit će djeca i omladina za sportske ,rekreativne i zavavne sadržaje, a može poslužiti i za organizaciju kulturnih i brojnih drugih sadržaja.

Sam čin presijecanja vrpce bio je posebno zanimljiv jer je ta čast pripala djeci sa posebnim potrebama iz Tinje.

Gradska uprava je, prema riječima gradonačelnika Nihada Omerovića prepoznala entuzijazam i želju ekipe volontera iz Tinje i pomogla ovaj projekt asfaltiranjem samog poligona, a pomoć su pružili i brojni privrednici i pojedinci.

Jučer je u Tinji urađena i rekonstrukcija lokalnih puteva. Urađena je potpuna rekonstrukcija lokalnog puta pored ambulante,apoteke i pošte u Tinji Donjoj u dužini od oko 90 metara, čime su stvoreni znatno bolji uslovi za pristup ovim objektima, ali i za lokalno stanovništvo koje koristi ovaj lokalni put. Uporedo je urađena i djelimična rekonstrukcija lokalnog puta od osnovne škole pa sve do pružnog prelaza u Tinji Gornjoj u dužini od oko 2 kilometra.

Vrijednost ovih radova je oko 40 000 KM, a investitor je Gradska uprava Srebrenik u stopostotnom iznosu.

Objava Svečano otvoren sportski poligon s igraonicom u Tinji, urađena i rekonstrukcija lokalnih puteva pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}