Ratni zločinac Momčilo Krajišnik danas će biti priključen na respirator

Direktor ove institucije Vlado Đajić kazao je da je Krajišnikovo stanje ustanovljeno nakon današnjeg konzilijuma za liječenje najteže oboljelih pacijenata od infekcije koronavirusa.

Đajić kaže da je Krajišnikovo stanje neizvjesno, da ime niske vrijednosti kisika, da je trenutno na pasivnom respiratoru, te da će danas vjerovatno morati da bude potpuno stavljen na respirator.

Krajišnik ima svu potrebnu njegu i nema potrebe da se igdje šalje na liječenje, jer imamo dobru Kliniku za intenzivnu medicinu“, rekao je Đajić.

On je podsjetio da je Krajišnik sinoć primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a Republike Srpske zbog infekcije koronavirusa i obostrane upale pluća.

Uradili smo sve dijagnostičke procedure i dajemo svu terapiju po svjetskim protokolima, kao i najsavremenije lijekove“, rekao je Đajić.

Krajišnik je uhapšen 2000. godine po potjernici Haškog tribunala, gdje mu je 27. septembra 2006. izrečena presuda za istrebljenje, ubistva, progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti, ali ne i za genocid.

Osuđen je na 20 godina zatvora, ali je na slobodi od 30. avgusta 2013. godine, jer je odslužio dvije trećine kazne, prenosi “Srna”.


{$excerpt:n}