Ronioci izvukli Mirjanino tijelo, a potraga za mužem se nastavlja: Oboje su bili neplivači, ali Dragi nije mogao da ne skoči za suprugom

Tijelo Mirjane Mladenović (64), koja se u petak utopila u Velikoj Moravi u mjestu Saraorci kod Smedereva (Srbija), nađeno je juče, a ronioci Žandarmerije nastavljaju potragu za njenim mužem Dragim (64). Ronioci Žandarmerije tragaju za njim nizvodno od mjesta gdje su supružnici nestali. Tragedija se dogodila kada je u rijeku najprije upala žena i počela da se davi, a onda je suprug skočio za njom pokušavajući da joj spasi život. Riječ je o poljoprivrednicima iz ovog mjesta koji su najvjerovatnije krenuli da obave poslove na svom imanju.

Tijela utopljenih su viđena u petak kako plutaju na površini rijeke, oko 500 metara nizvodno od mjesta gde je, kraj rijeke, ostao njihov traktor. Ipak, uprkos potrazi koja je trajala čitavog dana, njihova tijela nisu izvučena iz vode sve do subote.

Tokom potrage policajci su u koritu rijeke pronašli Mirjanino tijelo, dok tijela njenog supruga u tom trenutku nije bilo. Zbog toga je nastavljena potraga, a roniocima Žandarmerije otežavajuću okolnost predstavljaju virovi koji su nastali vađenjem šljunka i pijeska.

– Njeno tijelo je nađeno nekoliko kilometara dalje od mjesta utapanja i bilo je zakačeno za granu. Sumnjamo da je Mirjana prva upala u vodu dok je pokušavala da izvadi drva. Kako bi je spasio, za njom je u rijeku skočio Dragi. Pretpostavlja se da su upali u vir i da ih je struja rijeke zatim povukla. Tokom uviđaja na obali je pronađen njihov traktor, a tokom jučerašnjeg dana mještani su prijavili da misle da su vidjeli tijela kako plutaju rijekom. Zbog toga je urađen plan i odlučeno je da se u potragu krene odozdo na gore. Dok ronioci pretražuju virove, policajci pregledaju korito rijeke jer se sumnja da se tijela eventualno nisu zakačila za neko drvo – rekao je izvor.

Mještani Saraoraca nadaju se da će ronioci uskoro naći i tijelo Dragog, da ih djeca bar sahrane kako su zaslužili.

– Oboje su bili neplivači. Ali koliko su bili vezani jedno za drugo govori i to da je Dragi, koliko smo čuli, skočio da bi spasio ženu, iako nije znao da pliva i samim tim je bio svjestan da su velike šanse da se udavi – kažu mještani Saraoraca.

Da li je Mira ušla u vodu da se malo rashladi, ne sluteći šta joj se može desiti, ne znaju.

– Ovdje stalno rade neke separacije, izvlače pesak, šljunak. Stvaraju se virovi u tim udubljenjima. Morava je čudna rijeka. U nekim dijelovima možeš da je pređeš, a negdje je duboka četiri-pet metara i svašta može da se desi. Doduše, posljednjih godina nije bilo tragedija, ne sjećamo se da se neko iz sela skoro utopio. Posljednji slučaj davljenja je bio davno, i tada se utopio čovjek koji je bio izvanredan plivač, ali je navodno popio malo više i ušao u vodu – navode mještani ovog sela blizu Smedereva.

Međutim ne vjeruju da su Mira i Dragi otišli da sijeku drva ili da rade nešto na imanju u petak popodne.

– Bila je Velika Gospojina. Veliki praznik, crvenio slovo i tada se ne radi ništa. Pa ni u polju. Vjerovatno su otišli da se malo odmore – smatraju sagovornici.

I Mira i Dragi su bili penzioneri. Ona je ceijlog radnog veka bila trgovac, radila je u prodavnicama u Saraorcima i Lugavčini, dok je Dragi bio zaposlen u smederevskoj „Lasti“.

Imaju troje djece, dvije kćerke i sina, i svi su zasnovali porodice.

– Bar su djecu izveli na put – konstatuju Saraorčani.


{$excerpt:n}