Blagi predah od korona virusa u Novom Pazaru

Sve je više dana bez transportovanja u veće zdravstvene centre, bez priključenih na vještački sistem za disanje i bez preminulih.

Poslije junskog haosa, kada je buknula epidemija, svi su na oprezu. Gradski štab za vanredne situacije trenutnu epidemiološku situaciju u gradu okarakterisao je kao „blagi predah“ i apelovao na sve da se „strogo pridržavaju propisanih mera zaštite“ i da kontakte svedu na minimum.

„Pojačana opreznost neophodna je i zbog predstojećeg polaska dece u školu, a o spremnosti da po prijemu đaka ispoštuju sve mere zaštite (redovna dezinfekcija, fizička distanca i drugo) pisanim putem će se izjasniti direktori novopazarskih osnovnih i srednjih škola, koji će Školskoj upravi, odnosno Gradskom štabu za vanredne situacije dostaviti detaljnu procenu svojih ljudskih i tehničkih resursa“, navodi se u saopštenju Gradskog štaba, koji je zatražio od svih zdravstvenih i drugih ustanova kompletan izveštaj o onome što im je neophodno, kako bi što spremnije dočekali eventualno povećanje broja obolelih i treći talas, koji bi mogao uslediti na jesen.

U pripremi 500 postelja

Saopšteno je da zdravstveni sistem u ovom gradu, kao regionalni kovid centar, priprema 500 postelja za pacijente inficirane ovim virusom, zalihe kiseonika, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, prenosi danas.


{$excerpt:n}