Članovi “MTB Trebava” Gračanica biciklom za jedan dan obišli šest tvrđava

Dva člana Biciklističkog kluba „MTB Trebava“ Nermin Osmanović i Husejn Hasić za jedan dan prešli su više od 200 km za oko 11 i 30 minuta i posjetili šest starih tvrđava u Bosni i Hercegovini.„Na samom početku mog bavljenja biciklizmom, osnovni cilj mi je bio provesti aktivno vrijeme u prirodi. Odvijalo se baš kako sam i zamišljao. Svaki dan sam upoznavao ljude sa istim ciljem. Međutim pred nama su se počeli postavljati izazovi poput „preći 100 km u danu“ i sl. Saznao sam za pojam BREVET“ rekao je za naš portal Nermin Osmanović.

Brevet je druženje ljubitelja biciklizma koji uživaju u zajedničkoj vožnji i prirodi prelazeći tačno određenu kilometražu za tačno određeno vrijeme.

„Pričajući o Brevetu sa drugom Nerminom, došli smo na ideju da napravimo naš BREVET. Da bi putovanje bilo zanimljivo i uzbudljivo, svemu smo dodali i obilazak starih tvrđava u okruženju (Soko, Srebrenik, Gradačac, Doboj, Tešanj i Maglaj)“ za Gračanički.ba kazao je Husejn Hasić.Hasić Husejn iz Malešića i Nermin Osmanović iz Gornje Orahovice odlučili su da se nađu u Sokolu na srednjovjekovnoj gradini u nedjelju u 6:00 sati odakle su krenuli dalje put Srebrenika koji su posjetili u 08:00 sati. Poslije Srebrenika na red je došao i Gradačac gdje su bili u 10:00 sati, a nakon toga su krenuli preko Modriče put Doboja gdje su došli u 13:00 sati, nakon toga kreću za Tešanj i tamo su bili u 15 i 00 i na kraju Maglaj, tamo su bili u 17 i 10 sati, nakon čega su krenuli prema Gračanici i stigli u 19 sati i 30 minuta.

Cijeli put je spakovan u 208 km i 11 sati i 34 minute vožnje.

The post Članovi “MTB Trebava” Gračanica biciklom za jedan dan obišli šest tvrđava first appeared on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.


{$excerpt:n}