Radončić: SBB napušta vlast na svim nivoima, neće se imenovati ministri u KS

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost danas je na konferenciji za medije otkrio da je poslao pismo Nerminu Nikšiću, predsjedavajućem Komisije za nadzor nad radom OSA-e u vezi neutralnosti BiH tokom održavanja izbora u Crnoj Gori.

Istakao je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović naveo da sve to koordinira obavještajni sektor u Srbiji uz podršku proruskih snaga i da se preko medija iz Srbije plasiraju neistine koje imaju za cilj utjecaj na izbore u Crnoj Gori.

„Crna Gora je zemlja sa kojom BiH ima odlične odnose, ali planiranim obavještajnim ativnostima došlo je do miješnjanja u unutrašnje odnose. Da sve to obavještajni rad ide preko Srbije. Preko portala Glas javnosti se plasiraju najcrnije laže. Armin Cibra je milionski projekat i do sada je služio samo za izbore u BiH. Cibra je objavio četiri knjige protiv mene. Pred sarajevskim sudom je sam izjavio da je tiraž jedne knjige bio 50.000 KM.

Jasno je da nezaposleni električar nema novac za štampanje tih tiraža. Inače, Cibra je sklopio nagodbu sa Sudom 15. marta i bio osuđen jer je direktora FOS-a nazvao prijetio mu smrću, da će ga ubiti, nabiti na kolac i silovati njega i njegovo dijete.

Obavještajni centar koji ga je stvorio sada pokušava da djeluje regionalno. Reagirao je na to i predsjednik Đukanović. Plasiraju se i laž opasan za moju porodicu i mene. Paraobavještajni centar koji se krije iza nereferentnog čovjeka plasirao je laž da sam ja s Hašimom Tačijem davao lažne pasoše kavačkom klanu. Izdavanje pasoša nije u nadležnosti Ministarstva sigurnosti BiH.

Propagandni centar u Sarajevu koji je vezan za Moskvu odigrao je svoju ulogu u Crnoj Gori

Tražim hitno održavanje sastanak Komisije za nadzor nad radom OSA-e, te da direktor Osmana Mehmedagića daje odgovor ko stoji iza te grupe. Tražim da se sasluša Osman Mehmedagić, moramo znati da li je direktor OSA-e dio malignog proruskog centra moći. Naša obavještajna služba mora biti potpuno depolizirana“, kazao je Radončić.

Postoje apsolutni dokazi da su se bošnjački poltiičari uvezali se sa proruskim političarima iz Crne Gore povezanim sa državnim udarom. O imenima nije želio govoriti. No, kazao je da to nije Elmedin Konaković, već Firekt Muslimović i Enver Mujezinović i da taj centar ima velike ambicije koje nisu samo kraj njegove političke karijere.

Kazao je da će tražiti i reakciju Tužilaštva BiH. Rekao je da s ovim treba upoznati Ured za borbu protiv korupcije KS, odnosno savjetnika Erica Larsona.

Kada je riječ o koaliciji ona nije samo ugrožena u Mostaru, a posljednje izjave Selme Cikotića naveli su da se dodatno poljuljaju odnosi SDA, DF i SBB.

„Na nivou države mi nemamo više niti jednog direktora, a u Vladi FBiH smo taoci, jer imaju dva ministra iz srpskog naroda bez kojih sve odluke Vlade FBiH su nevažeće. U KS neće biti izbora nova dva ministra, ali slobodno nek kolege iz SDA pokušavaju da imenuju ministra zdravstva. On nije ni bitan, neka rade zdravstvene institucije. I ja kad sam otišao s mjesta ministra sigurnosti ostali su raditi SIPA-e, DKPT i Granična policija“, kazao je Radončić.

Izjavu Cikotića nazvao je ”glupošću”.

”Nazvao je seksi varijantom i to je glupost. Ja sam rekao Ilegalni migranti nepoznatog identiteta su prvorazredni sigurnosni interes Bosne i Hercegovine. Gospodin Cikotić je rekao da su oni potrebni i doprinose turizmu”, dodao je on.

”Nismo se šalili kada smo rekli da napuštamo vlasti i mi smo mojim preciznim stavom transparentno rekli i ne radimo ništa iza leđa. Ministri SBB-a neće glasati na Federalnoj vladi ni za jedno imenovanje dok se ne napravi nova većina”, naglasio je Radončić.

The post Radončić: SBB napušta vlast na svim nivoima, neće se imenovati ministri u KS appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}