Policija u RS-u tokom jedne noći zatekla 500 osoba u dvije kafane i omladinskom domu

Evidentirali su tri krivična djela “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

U petak policijski službenici Policijske stanice Srbac zajedno sa predstavnicima Кomunalne policije opštine Srbac, utvrdili su da se u Omladinskom domu na području opštine Srbac na privatnoj proslavi nalazi oko 100 osoba. U toku je rad na kompletiranju predmeta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno КD ”Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

U petak policijski službenici Policijske stanice Teslić, Policijske uprave i Jedinice žandarmerije Doboj su u vremenskom periodu od 22.30 do 24.00 sati izvršili kontrolu u kafe baru u Tesliću, gdje je utvrđeno da se nalazi 351 osba. Upoznat je dežurni tužilac, koji se izjasnio da postoje obilježja КD ”nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

U noći sa 21. na 22. augusta u vremenu od 23 do 1 sata policijski službenici PS Prnjavor zajedno sa pripadnicima Кomunalne policije opštine Prnjavor izvršili obilazak ukupno devet ugostiteljskih objekata, te je tom prilikom u jednom lokalu zatečeno preko 50 osoba. Obavješten je dežurni tužilac, koji je naložio da se tužilaštvu na odluku dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.


{$excerpt:n}