Srebrenik: Počela 43. po redu manifestacija “OGUS 2020.”

Sinoć je na autentičnom lokalitetu stare kule srebreničke “Gradine”  otvorena 43. po redu manifestaciju “Srebrenik otvoreni grad umjetnosti” Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović.

Iako zbog mjera sprečavanja širenja korona virusa, dosta skromnije nego proteklih godina,  tradicija je ipak nastavljena i Srebrenik je i ove godine otvorio svoja vrata umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti.

Otvaranju OGUS-a prisustvovali su i predstavnici Vlade TK predvođeni ministrom tgovine, turizma i saobraćaja Edinom Buševcem. U muzičko-dramskom programu učestvovali su srebrenički glumac Siniša Kahvić i sazlija Ahmet Hogić. U likovnoj koloniji ovogodišnje manifestacije boravit će sedam likovnih umjetnika iz BiH i Hrvatske, koji će svojim djelima obogatiti fundus likovne galerije srebreničkog OGUS-a.

Program svečanog otvaranja ove manifestacije odvijao se uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuke Kriznog štaba FBiH, a tako će biti i narednih dana. Manifestacija traje do 25. augusta.

Inače, manifestacija ”Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik” jedna je od najstarijih manifestacija u oblasti kulture na području TK i od velikog je značaja za Srebrenik i TK.


{$excerpt:n}