Dnevni broj novooboljelih u Hrvatskoj premašio 300

U protekla 24 sata zabilježeno je rekordnih 306 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa su trenutno u Hrvatskoj 2.052 aktivna slučaja covida-19, objavio je u subotu Nacionalni štab civilne zaštite.

Među njima su 143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. Jedna je osoba preminula.

Od početka epidemije u Hrvatskoj zabilježeno je 7900 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 170 preminulo, a 5678 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 6868 osoba.

Zbog pogoršanja epidemioloških prilika, na prijedlog Štaba civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije te štaba Imotskog, Ciste Provo, Lovreća, Lokvičića, Podbablja, Prološca, Runovića, Zagvozda i Zmijavaca, za to se područje uvede nužne epidemiološke mjere u trajanju od 14 dana, koje će se početi primjenjivati u ponedjeljak, 24. avgust.

Uvođenje nužnih mjera predviđa da na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba dok se ostale privatne svečanosti i proslave mogu organizirati samo u krugu porodice i na njima može biti prisutno najviše 20 osoba, prenosi “Fokus“.

Ugostiteljski objekti poput barova i bistroa mogu usluživati goste samo na otvorenim dijelovima, na terasama i slično, dok porodična poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske usluge ne smiju primati grupe u kojima je više od 20 osoba.

Na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a saučešće ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom, stoji u priopćenju Nacionalnog štaba civilne zaštite.


{$excerpt:n}