Moguće odgađanje početka nastave u FBiH do 15. septembra

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva najavio je kako je moguće da će doći do odgađanja početka nove školske godine usljed nestabilne epidemiološke situacije. To znači da bi prema prijedogu Kriznog štaba nastava mogla počela 15. septembra.

Za danasje najavljen sastanak članova Kriznog štaba Federalnom ministarstva zdravstva sa kantonalnim ministrima obrazovanja kako bi se donijela odluka o početku i načinu odvijanja nastave u Federaciji.

Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnom ministarstva zdravstva kazao kako se situacija u augustu stabilizirala.

“Uspjeli smo staviti pod kontrolu sve klastere. Ušli smo u ovaj mjesec i stabilizujemo situaciju. Moram reći da imamo importovan virus iz Republike Hrvatske iz Makarske, ljudi koji su zaraženi u diskoteci. Pandemija nema granica i to je očekivati. Cilj je i dalje da idemo u stabilizaciju i da jesen dočekamo mirniju”, kazao je Čerkez.

Mjere produžavamo, one koju su već na snazi. Naredbe će važiti od subote.

“Razgovarali smo o školama, sutra je sastanak sa kantonalnim ministarstvima gdje ćemo zajednički donijeti finlne zaključke i kompletirati”, naglasio je on.

Jedan je prijedlog da se školska godina ne počne 1. septembra nego da idemo od 15.septembra.

The post Moguće odgađanje početka nastave u FBiH do 15. septembra first appeared on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.


{$excerpt:n}