U subotu zvanično počinje 43. manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik”

Srebrenik će i ove godine, zbog epidemije korona virusa u nešto skromnijem izdanju, otvoriti svoja vrata za ljubitelje umjetnosti. U subotu  22. 08. 2020. godine zvanično počinje  43. po redu kulturna manifestacija “Srebrenik otvoreni grad umjetnosti”.

Na autentičnom lokalitetu stare kule srebreničke “Gradine”  upriličit će se ceremonija svečanog otvaranja u čijem će muzičko dramskom programu učestvovati srebrenički glumac Siniša Kahvić i sazlija Ahmet Hogić. U likovnoj koloniji ovogodišnjeg “Otvorenog grada umjetnosti Srebrenik 2020” boravit će sedam likovnih umjetnika iz BiH i Hrvatske, koji će svojim djelima obogatiti fundus likovne galerije srebreničkog OGUS-a. Program svečanog otvaranja ove manifestacije, kao i svi ostali sadržaji koji će se u priodu od 22. do 25. avgusta organizovati, odvijat će se uz sve mjere sprečavanja širenja virusa COVID-19, a uz preporuke Kriznog štaba FBiH. Inače, zbog  poduzimanja pomenutih mjera ove godine izostat će masovnije manifestacije i programi koji su prethodnih godina bili sastavni dio programa OGUS-a. Ceremenoja svečanog otvaranja je u subotu 22. avgusta sa početkom od 19 h na lokalitetu Starog grada Srebrenika.
Objava U subotu zvanično počinje 43. manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik” pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
{$excerpt:n}