Nove vijesti za školarce u BiH: Za osnovce spremni i digitalizovani udžbenici

Uoči nove školske godine, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva RS nastavlja digitalizaciju udžbenika u ovom bosanskohercegovačkom entitetu te priprema digitalne sadržaje koji će pratiti udžbenike geografije za sedmi, osmi i deveti razred, piše hayat.ba.


Time će kompletirati digitalizaciju za ovaj predmet u osnovnoj školi, potvrđeno je za Srpskainfo u Zavodu.

Digitalizacija udžbenika u RS počela je, podsjećaju, prije manje od godinu dana, a digitalni sadržaj uz udžbenik iz geografije za šesti razred već je u upotrebi, od početka školske 2019/20. godine.

Taj prvi digitalizovani udžbenik je, kažu, dobio pozitivne ocjene i reakcije nastavnog kadra i učenika.

Za septembar će biti spremni i digitalni sadržaji za historiju za šesti razred, te za srpski jezik i jezičku kulturu za treći razred osnovne škole – navode iz Zavoda.

Po završetku ovih udžbenika, dodaju, pažnju će usmjeriti na najmlađe, odnosno na digitalizaciju Prve knjige, za prvi razred osnovne škole.

Svi učenici i nastavnici će ove sadržaje moći upotrebiti na jednostavan način, koristeći jedinstvene pristupne podatke, a svi sadržaji su prilagođeni za kompjutere, tablete i telefone. Svakako, treba znati da su ovo sve početni sadržaji, podložni promjenama i unapređenju, a kontunuira – ističu iz Zavoda.

The post Nove vijesti za školarce u BiH: Za osnovce spremni i digitalizovani udžbenici appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}