DJECA IPAK NEĆE U ŠKOLSKE KLUPE?! Krizni štab predlaže da se odgodi početak školske godine

Jedan od prijedloga Federalnog kriznog štaba će biti da se školska godina odgodi za 15 dana i počne 15. septembra jer epidemiološka situacija nije stabilna.

To je danas potvrdio Goran Čerkez, član kriznog štaba, te najavio da će konačna odluka biti donesena na sutrašnjem zajedničkom sastanku s kantonalnim ministarstvima u Konjicu.

Napomenuo je da su nakon današnjeg sastanka Kriznog štaba FBiH produžene postojeće mjere.

– Smatramo ih adekvatnim, dale su rezultat. Raduje nas da je inspekcijski NADZOR pojačan što dorpinosi boljem stanju – rekao je Čerkez.

Šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa govorio je o preporukama za škole u vrijeme pandemije.

Podsjećamo, jučer je Krizni štab USK donio zaključak da, bez obzira na situaciju, škola počinje sa radom zbog prvenstveno interesa djece.

Naime, Zavod za javno zdravstvo i Krizni štab donijet će smjernice i upute na koji način će učenici ići u školu. Kako je kazano, neke od mogućih mjera su skraćeni časovi, smanjen broj učenika u razredu ili nastava koja će se odvijati u više smjena.

The post DJECA IPAK NEĆE U ŠKOLSKE KLUPE?! Krizni štab predlaže da se odgodi početak školske godine appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}