Policija objavila kako je došlo do sinoćnje nesreće u kojoj su poginule dvije curice

Kažu kako je za nesreću kriv 66-godišnji vozač Fiata zagrebačkih registarskih oznaka koji na križanju nije propustio vozila s prednošću prolaza te je došlo do sudara s Audijem u kojemu su bile curice.

Audi se nakon sudara prevrnuo na krov i udario o betonsko postolje rampe.

“Prema rezultatima očevida koji je poduzet u suradnji sa županijskim državnim odvjetnikom, nesreća se dogodila kada 66-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat (ZG), krećući se dionicom ceste D-547 iz smjera Obrovca u smjeru Sv. Roka, dolaskom do križanja s cestom D-54 nije propustio vozila s prednošću prolaska, kojom prilikom dolazi do sudara s osobnim vozilom marke Audi (ZD), kojim je upravljao 49-godišnji vozač, a koje se kretalo iz smjera Maslenice u smjeru Zatona Obrovački.

Nakon sudara osobno vozilo zadarskih registracijskih oznaka se prevrće na krov i udara u betonsko postolje rampe. U prometnoj nesreći smrtno su stradali putnici iz osobnog vozila Audi-ja, dvoje djece u dobi od 5 i 9 godina, dok su 49-godišnji vozač i putnik – dijete, kolima HMP-i prevezeni u Opću bolnicu Zadra na pružanje liječničke pomoći, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede,piše Index.

U vremenu od 19,40 do 01,10 sati navedena dionica D-54 bila je zatvorena za sav promet. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim vozačem osobnog vozila – Fiata zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom”, priopćila je policija.

Kako je objavio HRT, vozač Fiata bio je alkotestiran i nije bio pod utjecajem alkohola.


{$excerpt:n}