BH Telecom dodijelio donacije: Milion KM za 164 pravna lica

BH Telecom je za donacije ponovo izdvojio milion KM, a na listi dobitnika donacija našla su se 164 subjekta.

Od toga, 151 pravno lice dobilo je donacije na osnovu javnog natječaja, a preostatak je odobren na osnovu prijedloga Komisije za dodjelu donacija.

Po vrijednosti, najveće donacije su za Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu za nabavku prioritetne opreme za laboratorije u iznosu od 40.000 KM, te za Fakultet za saobraćaj i komunikacije za opremanje laboratorije za modeliranje i optimiranje informacijsko-komunikacijskih mreža i usluga u iznosu od 30.200 KM.

Za nabavku jednog hemodijaliznog aparata za potrebe Kantonalne bolnice Goražde dodijeljeno je 28.799 KM, a po 25.000 KM dobit će Memorijalni centar Srebrenica-Potočari za prikupljanje audio i video snimaka sa područja enklave Srebrenica 1992. do 1995. godine, JU Muzej Alija Izetbegović Sarajevo za adaptaciju i redizajn muzejske psotavke te Udruženje za unapređenje obrazovanje i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju Edukacija za sve – Edus.

Na spisku dobitnika su brojne škole, socijalne, vjerske i dobrotvorne ustanove, kao i udruženja različite provinijencije iz raznih dijelova BiH.

Odluka o donacijama postat će izvršna istekom 30 dana od dana njenog objevljivanja u Službenim novinama Federacije BiH, prenosi indikator.


{$excerpt:n}