“Pred Draganom (19) je bio život”: Teslić u šoku nakon pogibije majke i kćerke

“Da ti je laka crna zemlja, drugarice. Počivaj u miru među anđelima… Zašto uvijek najbolji ljudi stradaju?
Molimo se Bogu da barem Zoran preživi i ostane uz svog sina i ćerkicu…”

Ovim riječima se na društvenim mrežama prijatelji opraštaju od Svjetlane i Dragane Livnjak, koje su poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Buletiću kod Teslića. Svi su u šoku i ne mogu da vjeruju kakva je tragedija snašla ovu porodicu.

Načelnik Opštine Teslić Milan Miličević kaže da je duboko potresen tragedijom koja je zatekla porodicu Livnjak.

– To su moje komšije i u šoku sam, kao i cijeli Teslić. Dva člana porodice se još bore za život i činimo sve što možemo da im pomognemo – rekao je Miličević.

Poznanici porodice kažu da Zoran radi kao domar u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš”. Stradala Svjetlana i on imaju još jednog sina, koji je u vrijeme tragedije bio kod kuće i čekao njihov povratak s puta. Nastradala Dragana je ove godine završila srednju školu i pred njom je bio cijeli život.

Svjetlana Livnjak (37) i njena ćerka Dragana (19) poginule su, a Zoran Livnjak (45) i mlađa ćerka S. L. (4) teško su povrijeđeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Buletiću kod Teslića i ljekari se bore za njihove živote. Udes se dogodio u subotu oko 23.30 na magistralnom putu Kotor Varoš – Teslić, kada je došlo do direktnog sudara “fijat maree”, u kome se vozila porodica Livnjak, i “audija A6”, za čijim volanom je bio Goran Bijelac (20) iz Teslića.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću izazvao Bijelac, koji je “audijem” prešao u lijevu saobraćajnu traku i direktno udario u “fijat” koji je naišao iz suprotnog pravca. Bijelac je prošao bez povreda, kao i njegova saputnica E. M.

Novosti” nezvanično saznaju da je porodica Livnjak kobnog dana bila na proslavi krštenja djeteta kod prijatelja. Nakon proslave vraćali su se kući, u Banju Vrućicu, kada ih je zadesila tragedija.

Od siline udara Svjetlana i Dragana su na mjestu ostale mrtve, dok su Zoran i S. L. nakon ukazane pomoći prevezeni u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Oboje su hospitalizovani na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

– Djevojčica je primljena sa teškim povredama glave. Priključena je na aparate za disanje, životno je ugrožena i sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene. Njen otac je, takođe, primljen sa teškim povredama glave. I on je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožen – navode u UKC RS.

Očevici govore da su nesrećnoj porodici prvi u pomoć pritekli vozači koji su se zatekli na putu. Uspjeli su da iz dječje sjedalice izvuku najmlađu djevojčicu, koju su odvezli u Hitnu pomoć.

– Ostali članovi porodice bili su zaglavljeni u smrskanom vozilu. To je bila stravična scena. Krvi je bilo posvuda i samo je vozač davao znake života. Majci i starijoj kćerki nije bilo pomoći – pričaju očevici koji su se zatekli na mjestu nesreće.

Oni kažu da ništa nisu mogli da učine, te da su unesrećenu porodicu iz olupine izvukli teslički vatrogasci, koji su morali da sjeku lim i istežu vozilo da bi došli do njih.


{$excerpt:n}