Baka ubijene bebe otkrila detalje tragedije u Vršcu: Šta je otac monstrum uradio kad je usmrtio dijete

Mišel Tot (29), otac monstrum iz Vršca (Srbija), koji je svoju bebu tresao i lupao joj šamare dok nije zadobila ozbiljno oštećenje mozga, nakon batina istrčao je na ulicu i vikao: “Beba ne može da diše, zovite Hitnu pomoć“.

Ovo otkriva baka mališana koji je 7. avgusta, mjesec i po dana kasnije, preminuo u Institutu za majku i dijete nakon stravičnih povreda koje mu je nanio otac.

Prije mesec i po dana, tačnije 25. juna, po dječaka je ispred kuće u Vršcu gdje je živio sa porodicom došla ekipa Hitne pomoći, jer je otac monstrum vikao kako beba ne može da diše, a neko je pozvao ljekare.

– Ja nisam znala šta se desilo, ali sam vidjela da je dijete opušteno i bez svijesti. Inače je dete bilo zdravo i napredno od rođenja i bilo nam je čudno šta je moglo da se desi. Brzo je došla Hitna pomoć i kasnije je prebačen na Institut za majku i dijete – priča baka mališana i majka žene čije je dijete preminulo Nada.

Tot, koji je zvijerski pretukao svoju bebu, sam se prijavio policiji, a nakon saslušanja priznao je ovaj zločin.

Inače, njegova supruga i majka preminule bebe, ima još jedan brak iza sebe i dijete koje takođe živi sa njom. Njen suprug navodno nije bio nasilan prema njenom prvom djetetu, ali sa njim nije imao pretjerano blizak odnos.

– Kad su njih dvoje počeli da žive zajedno predložila sam da budu u istom dvorištu sa mnom, samo u drugoj kući, kako bi zbog bebe bili u Vršcu, jer njegovi roditelji žive u Vatinu, a to je malo dalje. Pristali su, međutim, nikada se pretjerano nisam miješala u njihov odnos i život – priča baka preminulog dječaka.

Ona kaže da ne zna kako će njena kćerka sve podnijeti i da je otišla po tijelo bebe.

– Ovo je tako strašno što se desilo, nije dobro psihički, ne znam kako ćemo izdržati. Moja druga kćerka je došla iz Švajcarske samo da bi vidjela svog sestrića, a sada ide po njegovo tijelo, nije ga živog ni vidjela – rekla je njena majka Nada.

Navodi da ne zna šta se tačno desilo kobnog dana kad je dijete pretučeno, ali da su ljekari kasnije to potvrdili zbog povreda koje je imalo.

– Moja kćerka je bila u strahu od njega. Govorila je kako će ga prijaviti, međutim, svaki put kad to spomene on bi joj prijetio, pa nikad to nije smjela da uradi. Prema meni se nikada nije ponašao loše, samo mi je jednom rekao da se ne miješam u to kako će on da vaspitava svoje dijete. Ali, zar se dijete od mjesec i po dana vaspitava tako što ga neko udara – kroz plač se pita njegova baka.

“Ni sa kim se nisu družili”

Komšije ove porodice iz Vršca gotovo da nisu znale za ovaj događaj dok nisu čuli vijest da je beba preminula.

– Nada je jako dobra žena. Ostala je udovica prije 11 godina. Jedna kćerka joj živi u Švajcarskoj, druga je živjela ovdje, ali jako slabo smo je viđali. Njene kćerke su uvijek bile sa nekim problematičnim momcima. Majka i otac bebe slabo sa kime su se družili, nikada im prijatelji nisu dolazili – priča jedan od komšija.

Podsjetimo, slučaj nasilja u porodici je policiji u Vršcu prijavljen 25. juna. Ocu je istog dana određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu je dan poslije toga, 26. juna, određen pritvor. Tot je u potpunosti priznao zločin i rekao je da je dijete nekoliko puta šamarao.

Sahrana preminule bebe obavit će se sutra na groblju u Vršcu, piše “Blic“.


{$excerpt:n}