Bizarna biografija silovatelja iz Novog Sada: Napastvovao maloljetnika, a hvalio se da je sa osnovnim školama pokrenuo projekat o bezbjednosti djece

Novosađanin Milenko M. (27) koji je uhapšen zbog sumnji da je silovao 16-godišnjaka, u biografiji objavljenoj na jednoj mreži pohvalio se da je svojevremeno započeo pilotski projekat o bezbjednosti djece na internetu. Taj projekat je, naveo je, bio uspješan u nekoliko osnovnih škola!

Osumnjičenog zlostavljača iz Novog Sada priijavio je maloljetnik koga je on navodno prisilio na se*sualni odnos, a njih dvojica su se upoznali putem društvene mreže gdje su razmjenjivali poruke, a onda je, prema priči maloljetnika, osumnjičeni njega pozvao u svoj stan gdje ga je silovao.

Policija i dalje intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja i rasvetljavanju događaja iz stana osumnjičenog.

Kako se saznaje Milenko M. je vlasnik firme za IT konsalting. U biografiji objavljenoj na jednoj poslovnoj mreži, pohvalio se da je svojevremeno započeo pilotski projekat o bezbjednosti djece na internetu. Taj projekat je, naveo je, bio uspješan u nekoliko osnovnih škola, ali se od njega odustalo zbog nedostatka sredstava i vremena. U svojoj biografiji napisao je i da je učestvovao u martu 2010. (tada je imao 17 godina prim. a.) u projektu za bezbjednost djece na internetu.

Milenko M. se za sada tereti za silovanje, prikazivanje, pribavljanje i posedovanje po*nografskog materijala i iskorišćavanje maloljetnog lica za po*nografiju, kao i za korišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih djela protiv polne slobode prema maloljetnom licu.

Takođe, u stanu osumnjičenog Milenka M. nađeno je i 25 grama marihuane pa se tereti i za nedozvoljeno posjedovanje narkotika. Ranije je privođen zbog droge i krađe, ali ne i se*sualnih delikata.

Doktor i stilista privedeni u Novom Sadu

Inače, ovo nije prvi slučaj se*sualnog zlostavljanja na teritoriji Novog Sada ove godine, koji je u žiži javnosti. Prije šest i po mjeseci uhapšen je Srđan Šveljo, modni dizajner, stilista i fotograf, na osnovu prijave koju je protiv njega podnio jedan punoljetni mladić. On je u prijavi naveo da ga je Šveljo se*sualno zlostavljao i da je to činio i dok je bio maloljetan.

Stilista je navodno, prije nego što su mu stavljene lisice, bio mjesecima pod budnim okom policije. Prilikom pretresa njegovog stana, koji je koristio kao foto-studio, u kompjuteru su pronađene fotografije obnaženih maloljetnika i mlađih punoljetnika, kojima je on, kako se sumnja, poslije fotografisanja zauzvrat davao narkotike i nudio im oralno zadovoljavanje.

Šveljo je poslije hapšenja tvrdio da mu je sve namješteno i da je dječake slikao za modne magazine i časopise za koje radi. Naveo je i da su mladići dobrovoljno dolazili i željeli da se bave modelingom. Stilista je od hapšenja u pritvoru, u maju mu je počelo suđenje, a ukoliko bude osuđen prijeti mu kazna do pet godina zatvora.

Mjesec dana poslije hapšenja Švelje, priveden je i doktor Šandor T. osumnjičen da je u svojoj vikendici obljubio 12-godišnju djevojčicu. On je još 2009. bio osuđen na godinu dana sa uslovom od pet godina zbog nedozvoljenih polnih radnji. ali mu je izrečena mjeru bezbjednosti – petogodišnja zabrana obavljanja ljekarskog poziva.

Jurić: Istrgli smo dijete iz ruku pedofila

Nakon hapšenja Novosađanina zbog sumnje u pedofiliju, na društvenim mrežama oglasio se Igor Jurić.

Nema tih para koje mogu da zamjene onaj osjećaj kada iz ruku pedofila istrgneš dijete i spasiš ga, vratiš ga životu i porodici, a zlikovca strpaš iza rešetaka. Danas je u Novom Sadu pao još jedan pedofil. I ostali će doći na red. Za Srbiju u kojoj su naša djeca bezbjedna i sigurna“, napisao je Jurić, prenosi “Blic“.


{$excerpt:n}