Stiže nam novi toplotni val, bit će ponovo upaljeni alarmi zbog visokih vrućina

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano, uz umjerenu naoblaku.

U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U ponedjeljak će preovladavati će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima moguć je rijedak lokalni pljusak. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 36°C.

U utorak prije podne se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

Stiže toplotni val

Nakon vikenda u region stiže ponovo toplotni val, ali ipak nešto slabiji od prethodnog. Uprkos tome, temperature će ponegdje biti debelo iznad 30 stepeni zbog čega su izdana i upozorenja.

Toplinski val koji će biti najsnažniji u zapadnoj Evropi, a ondje će ekstremne temperature trajati danima. Već su danas više temperature zabilježene u sjeverozapadnoj Evropi, ali prave se vrućine očekuju za vikend i početkom sljedeće sedmice.

Britanski Office tako je već izdao upozorenje za dijelove Engleske u kojima će temperatura ovog vikenda narasti do gotovo 37 stepeni.

The post Stiže nam novi toplotni val, bit će ponovo upaljeni alarmi zbog visokih vrućina appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}