Hoće li se u Gračanici zbog korona virusa zatvoriti kafići ?

U Kabinetu Gradonačelnika Nusreta Helića danas je održan sastanak sa vlasnicima lokala u kojima se okuplja najveći broj mladih u Gračanici. Povod sastanka je bila promocija projekta „Ostanimo odgovorni“ koji Grad Gračanica provodi na području grada a u cilju sprečavanja širenja virusa COVID 19.

U projekat su od samog početka uključene javne ustanove i javna preduzeća, nevladine organizacije, udruženja mladih i sportski klubovi, a ovim sastankom je napravljen i dogovor da se mladima koji posjećuju lokale skrene pažnja na važnost poštivanja propisane fizičke distance i nošenja maske.

Vlasnici su iznijeli svoje probleme i svi su se složili da nailaze na iste, da i nakon opomene gosti ne žele da stave masku niti poštuju mjere. Naveli su da su i sami poduzimali mjere i trudili se maksimalno poštovati sve naredbe ali da je potrebno više uticati na svijest građana.

Dogovoreno je da Gradska uprava Gračanica već danas obezbijedi promotivne letke, plakate i maske za podjelu te da se ulože zajednički dodatni napori da se smanji broj zaraženih na području grada Gračanica kako ne bi došlo do većeg širenja zaraze što bi rezultiralo uvođenjem restriktivnijih mjera.

Restriktivne mjere nikome nisu u cilju, ni Gradu Gračanica ni vlasnicima lokala stoga molimo građane na poštivanje naredbi kriznih štabova prije svega držanje distance i nošenje maske.

Budimo odgovorni ! Nosimo masku, sačuvajmo sebe i druge.


{$excerpt:n}