Incident u centru Splita: francuski turist i konobar potukli se na Pjaci zbog palačinki! Gost završio na Hitnoj

Francuski državljanin je bio bos, obučen u bermude i kratku crnu košulju dok je konobar s kojim se tukao odjeven u dugu bijelu košulju, duge hlače i ljetne zatvorene cipele. Borba koju je inicirao konobar je trajala manje od minute i završila kada je domaćin krošeom “načeo” stranog gosta, koji je nakon par izmijenjenih udaraca, kako nam se čini, pao od udarca koji mu nije ni upućen.

Žena u zelenoj haljini je zavikala na francuskom jeziku, a domaći su dovikivali:”Neka mu ih je da”, misleći na batine, a čuju se i povici: “Neka se mlate majko moja”.

Prema izjavi očevidaca, sukob na Pjaci u restoranu Plac je izbio oko – deserta! Navodno je Francuz naručio palačinke koje su stigle na njegov stol s priličnim kašnjenjem, zbog čega ga nije htio platiti, što je dovelo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba konobara i stranca na štekatu,piše Slobodnadalmacija

U jednom trenutku je konobar uzeo mobitel gostu (valjda kao osiguranje naplate), zatim je došlo do naguravanja u kojem je mobitel “odletio”, a na koncu je sukob završio brzinskom tučnjavom u kojoj je stranac završio na tlu. I konobar i Francuz su sada dostupni policiji – s konobarom djelatnici Prve policijske obavljaju razgovor dok je Francuz odveden na Hitnu pomoć kako bi mu se pružila liječnička pomoć te će tek nakon toga biti ispitan.


{$excerpt:n}