Cijela država ide ovdje, evo šta sve liječi ova voda: Nova turistička atrakcija u kojoj smijete da ostanete samo pola sata

Blizu Bačke Topole i Subotice smještena je Pačirska banja, kupalište sa termalnom vodom jedinstvenom u ovom dijelu Evrope.

Ono što je neobično u ovoj banji je to da je voda slana, a uz to i roze.

Na osnovu sastava vode, banja je dobila sertifikat ljekovite. Topla, slana voda pomaže u očuvanju i održavanju zdravlja, doprinoseći podizanju imunog sistema. Voda inače prolazi kroz različite slojeve stena, pa je obogaćena i mineralima poput joda, sulfata i broma. Kvalitet vode redovno se kontroliše, ali iako zbog smješe minerala u njoj teško išta može da preživi da bi napravilo neki problem kupačima, ipak postoje preporuke oko dužine provođenja vremena u vodi koje je savjetovano na 20 – 30 minuta.

Ova voda pomaže u lečenju različitih bolesti poput kožnih oboljenja, psorijaze, nekih vaskularnih i respiratornih bolesti, kao i za liječenje reumatskih oboljenja i povrede mišića, a roze je boje upravo zbog joda, broma i litijuma koji se ovde nalaze u visokoj koncentraciji i koji ovo jezero čine ljekovitim. Voda je bistra, ali zbog roze boje djeluje kao da je mutna.


{$excerpt:n}