Poznato kupalište u BiH prepuno plivača: Niko ne poštuje mjere zaštite protiv korone (FOTO)

Fotografije zabilježene na kupalištu Brana na rijeci Plivi u Jajcu pokazuju koliko se ne poštuju mjere kriznih štabova donesene u Bosni i Hercegovini.

Sunčani ljetni dan izmamio je mnoštvo građana da posjete kupalište Brana u Jajcu gdje su potražili osvježenje, ali kao što se vidi, distance nema, zaštitne maske također niko ne nosi, javlja N1.

S obzirom na činjenicu da u Bosni i Hercegovini posljednjih dana se bilježi 0GR0MAN SK0K u broju zaraženih i preminulih od novog korona virusa COVID-19, ne možemo a da se ne zapitamo kako se stanovnici naše zemlje ne mogu pridržavati onih osnovnih mjera koje su donesene kako bi se spriječilo širenje koronavirusa među P0PULACIJ0M.

Naučno je dokazano, ali i očito, s obzirom na veliki rast broja zaraženih, da virus neće nestati na visokim temperaturama, i jedina zaštita nas samih i naših najbližih je distanca, nošenje maske i dezinfekcija/pranje ruku.

Podsjetimo da je danas u BiH registrovano 188 novozaraženih koronavirusom te pet sm**nih slučaja.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH je testirano 398 uzoraka, od kojih je 78 pozitivnih na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Poznato kupalište u BiH prepuno plivača: Niko ne poštuje mjere ...

Poznato kupalište u BiH prepuno plivača: Niko ne poštuje mjere ...

The post Poznato kupalište u BiH prepuno plivača: Niko ne poštuje mjere zaštite protiv korone (FOTO) appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}