Pacijent tukao štakom medicinsku sestru u COVID bolnici, tražio da ide kući

Kako saznaju srbijanski mediji, težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

“Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspjela da ga ubijedi da odustane od iracionalne namjere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima”, objašnjavaju upoznati s ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopćila da je obavijestila Osnovno javno tužilaštvo. Kako saznaje “Telegraf“, ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu nanošenje lakih tjelesnih povreda zbog čega će protiv napadača biti podnijeta krivična prijava.

Klinički centar u Nišu osudio je napad na njihovu medicinsku sestru.

“Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od COVID-19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć”, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


{$excerpt:n}