Sajam “LIST” ove godine se održava na otvorenom

Na četvrtoj po redu sjednici Organizacionog odbora sajma List koja je održana u Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona, razgovarano je o do sada provedenim aktivnostima na pripremama za Sajam LIST 2020.

Tražimo najbolje i najsigurnije načine da i ovaj sajam turizma i ekologije uspješno realizujemo. Poduzet ćemo sve potrebne aktivnosti da zaštitimo izlagače i posjetioce u skladu sa svim mjerama zaštite koje propisuju nadležne institucije. Istovremeno, činimo maksimalne napore da svim našim izlagačima učinimo ugodan boravak u Lukavcu i Tuzlanskom kantonu, da ponudimo odgovarajuće sadržaje, da pošaljemo kvalitetnu poruku, damo doprinos razvoju turizma i jačanju svijesti o značaju ekologije na ovim prostorima, izjavio je Aziz Čačković, predsjednik OO sajma „List 2020“ Lukavac.

Organizacioni odbor kojeg su predstavljali Mina Frljanović, Izet Nuhanović i Aziz Čačković u dogovoru sa načelnikom Edinom Delićem donio je odluku da se sajam ove godine izmjesti iz sportske hale na pješačku zonu u ulici Branilaca Bosne, sa otvorenim šatorskim prostorima, otvorenim pagodama, sadržajnim izložbenim prostorima i sajamskim programom.

Članovi OO Sajam u narednom periodu planiraju ostvariti što više kontakata sa dosadašnjim i potencijalnim izlagačima iz inostranstva, posebno iz susjednih zemalja, i za očekivati je da će i ove godine, sajam sa predznakom turizma i ekologije, zadržati međunarodni karakter.


{$excerpt:n}