“Neću zaboraviti strah u njenim očima, i ja sam se plašila” – Ispovijest cimerke preminule trudnice

– Od trenutka kada sam saznala da sam pozitivna, dobila sam snagu da tog “uljeza” istjeram iz svog tijela – priča Sanja iz topličkog kraja, koja je u 5. mjesecu trudnoće pobjedila koronu i preksinoć, iz niškog Kliničkog centra, puštena na kućno liječenje.

Sanja je, inače, bila cimerka trudnici iz Vranja (35) koja je preminula poslije porođaja.

Radost zbog ponovnog susreta sa svojom djecom, poslije 12 dana bolničkog liječenja, pomutila je strašna vijest koju je Sanja saznala juče pre podne.

– Bile smo u istoj sobi i nikada neću zaboraviti taj strah u njenim očima. Nismo smjele da pričamo da bi se ona odmarala što više, jer je bila u teškom stanju. Stalno sam joj prilazila da je pitam kako je, treba li joj nešto. I ona je bila hrabra, ali očigledno da to nije bilo dovoljno – opisuje svoje bolničke dane sa preminulom cimerkom.

– Te noći kada je trebalo da je stave na respirator i ja sam se uplašila kao nikada prije toga. Ali jedna doktorica prišla je i umirila me riječima da se meni to neće desiti. Nadalje sam svakog dana pitala za Brankicu, vjerovala da će i ona uspjeti da ode svojoj kući, zajedno sa bebom – dodaje ona.

Sanja priznaje da se strah ponovo javio kada su joj rekli da će da ide kući.

– Bolničko okruženje nije lijepo, ali daje sigurnost. Bilo šta da primijetim da nije kako treba, odmah sam zvala ljekare. Još imam tahikardiju i bolove u bubrezima, nije mi se vratilo čulo mirisa, ali su mi svi ostali parametri dobro i, što je najvažnije, nisam više pozitivna – kaže i dodaje da joj je velika briga bila to što su ona i njena djeca astmatičari.

– Brinula sam za ovo u stomaku, ali i da nisu pozitivne moje kćerkice koje su ostale sa mojom sestrom, jer je suprug bio poslovno odsutan. One su dobro i sada smo konačno zajedno – kaže Sanja.

Svim trudnicama poručuje da paze. Kaže, ni sama ne zna gdje se zarazila, jer se nije rizično ponašala, pišu “Novosti“.


{$excerpt:n}