Osmić pročitao dokument koji Delića povezuje sa PDA, Delić demantovao

Na sjednici Općinskog vijeća koja se upravo održava u stanici PU Lukavac ponovo građani mogu biti svjedoci neslaganja između pojedinaca, kao i predstave poslije koje će građani biti žrtve.

U diskusiji načelnika Općine Lukavac, Edina Delića i direktora JP RAD, Nehrudina Osmića, Osmić je pokazao dokument iz kojeg je pročitao:

13.6.2018. godine, politička hunta na sastanku u 22:32 minute u centrali PDA kaže se: Edin Delić napominje kako je potrebno maknuti Nehrudina Osmića iz JKP RAD Lukavac, pa da onda PDA imenuje članove Nadzornog odbora i direktora. Sastanak je završen 01:15 sati, a Edin Delić je istakao da ne želi da se potpisuju zapisnik, budući da to smatra nepotrebnim i da on to neće potpisati.

Osmić je nakon toga upitao prisutne, da li ga je trebalo maknuti? Nakon čega je zaključio da je ovo kriminalni žargon i upitao da li ga treba baciti u kanal što se ne sviđa aktuelnom načelniku. Nakon čega je zaključio da je bolji stručnjak od Delića.

Poslije izlaganja Osmića, uslijedio je govor načelnika Delić :

U potpunosti demantujem navode iz nekakvog zapisnika kojeg spominjete, niti sam prisustvovao takvom sastanku, niti sam razgovarao, niti postoji takav zapisnik. Vi ste ovdje iznijeli notorne neistine i to je ono koliko se mogu spustiti, a dođe mi da Vam još nešto kažem. Ja vas pozivam da to javno objavite, pozovete svjedoke da to vide. Drugo, jesam li ja sjedio sa PDA, sa SDA i sa bilo kim, moje je da sjedim sa svima, sjedim i sjedit ću, izjavio je između ostaloga Delić.

Nedugo nakon toga, uslijedila je pauza nakon čega su vijećnici odbili prijedlog za osnivanje novog preduzeća na teret građana, Vodovod i kanalizacije d.o.o. Lukavac.


{$excerpt:n}