Detalji ubistva i samoubistva: “U posljednje vrijeme bio je dezorijentisan”

Ratko Simić (76), koji je iz još neutvrđenih razloga tokom vikenda ubio komšiju Milovana Grabovca (85) pa izvršio samoubistvo u dobojskom mjestu Glogovica, bio je teško bolestan i dezorijentisan u posljednje vrijeme, saznaju “Nezavisne”.

“Motiv ovog ubistva još je samo nagađanje jer se muškarci nisu ni družili ni poslovali. Za Simića je utvrđeno da je imao tumor i ljekari mu nisu dali još mnogo života tako da je praktično i znao da će brzo umrijeti. U posljednje vrijeme je bio dezorijentisan. Kuda je on taj dan krenuo s pištoljem i da li je išao s namjerom da puca na Grabovca još se utvrđuje”, rekao je za “Nezavisne” izvor blizak policijskoj istrazi.

Naime, riječ je o komšijama iz dobojskog mjesta Božinci Donji, koji su se u subotu ujutro sukobili u Glogovici, a zatim je sedamdesetšestogodišnjak, poslije prepirke i fizičkog sukoba, na lokalnom putu pucao iz pištolja na osamdesetpetogodšnjaka.

Grabovac je ubrzo preminuo u dobojskoj bolnici, a prema našim saznanjima, Simić je, sav krvav od rvanja na putu, nakon zločina došao kući i ubio se iz puške.


{$excerpt:n}