Novinar Dragan Spasić primljen uvečer u COVID bolnicu, umro ujutru

Dragan Spasić Spale (1956-2020), sportski snimatelj i novinar iz Topole, preminuo je jučer u kragujevačkoj COVID bolnici. Prema saznanjima portala Nova.rs, Spasić je u srijedu primljen na Infektivnu kliniku, u toku noći je priključen na respirator, a preminuo je jučer u prijepodnevnim satima.

O svojoj bolesti i iskustvu sa zdravstvenim sistemom Spasić je obavještavao pratioce, pa je tako u nedjelju 19.jula, napisao da je “prije osam dao dao bris i da još čeka rezultate”.

Jedan Spasićev prijatelj izjavio je za portal “Nova” da je pet dana prije prijema u bolnicu, Dragan imao visoku temperaturu i jak kašalj, ali da su ga iz ambulante vraćali sa riječima da “nije za bolnicu”.

U srijedu je primljen na intenzivnu njegu Infektivne klinike u KC Kragujevac, a jučer u prijepodnevnim satima porodica je obavještena da je preminuo.

Spasićev prijatelj navodi, da je prilikom prijemu na Infektivnu kliniku imao izuzetno nizak nivo saturacije i da su ljekari začuđeno pitali porodicu “šta ste čekali do sad”.

On objašnjava da je Spasić i pored lošeg zdravstvenog stanja sve vrijeme bio svjestan i da niko nije mogao da nasluti da će se bolest razviti tako brzo.

“Dragan je uvijek bio pun optimizma i svi smo vjerovali da će ova bolest proći samo kao ‘malo jači kašalj’ i da će vrlo brzo izaći iz bolnice. I on je vjerovao u to. Sinoć se na društvenim mrežama zahvalio brižnim medicinskim radnicima, jutros smo se dopisivali, a sada ga više nema” u nevjerici priča njegov prijatelj.

Građani Topole zatečeni su iznenadnim gubitkom i brzim razvojem bolesti kod ovog, kako navode, velikog i iskrenog ljubitelja sporta, koji je u svojoj karijeri novinara i snimatelja doprinio razvoju šumadijskih sportskih klubova.

Prema posljednjim informacijama Instituta za javno zdravlje iz Kragujevca, na teritoriji Šumadije za dva dana otkriveno je 118 novih slučajeva korona virusa od kojih je devet iz Topole.


{$excerpt:n}