Jezivi prizori ispred COVID ambulante u Srbiji: Čovjek preminuo ispred samog ulaza

Prema svjedočenju Đure Vlajića za pančevački portal 013 koji je i napravio snimke, nemoćno i bolesnu osobu u kolicima iza kombija Doma za lica ometena u razvoju “Srce u Jabuci” još oko 14.30 bilo je u kolicima na ulici, a već nešto poslije 16 sati na istom mjestu bilo je prekriveno bijelim čaršavom. Dakle preminulo.

“I dalje sam u šoku. Neljudski je. Čovek je kada sam prvi put prolazio bio u teškom stanju i očigledno na ulici u tesnoj hladovini ispred kovid ambulante čekao je na svoj red da mu se ukaže pomoć.

Sa nekom maskom na licu. Kada sam drugi put prošao, oko sat i po vremena kasnije bio je na istom mestu. Ali sada na suncu, preminuo. Isto u kolicima samo glave prekrivene belim čaršavom”, rekao je Đura Vlajić autor snimaka i radnik Sekretarijata za inspekcijske poslove gradske uprave Pančevo za ovaj portal, javlja “Blic

Vlajić kaže da je crveni kombi između koga i zida zgrade ambulante se nalazio tragično preminuli čovjek bio jasno obilježen da pripada Domu za lica ometena u razvoju “Srce u Jabuci”.

“Rekao sam ti ljudima koji su se pojavili u skafanderima da su čoveka u takvom stanju držali na suncu ono to sam ja video i snimio od 14.37. Kada su mi rekli da je preminuo pitao sam a što ga ne sklone, što ga drže na suncu i letnjih 35 stepeni na ulici. Samo su mi odgovorili kako čekaju inspekciju i da dođe na lice mesta. Pa kakva inspekcija, ako smo ljudi moramo da brinemo o ljudima, i o preminulom i o ljudima koji prolaze ulicom”, priča vidno uznemiren Vlajić.


{$excerpt:n}