Zavirite u prvi bh. luksuzni ZATV0R: Evo zašto ga zovu “hotelom s pet zvjezdica” (VIDEO)

DRŽAVNI ZATV0R Bosne i Hercegovine otvoren je danas u Vojkovićima, u Istočnom Sarajevu i prvi je ZATV0R na državnom nivou.

Ova institucija prve ZATV0RENIKE mogla bi primiti na jesen.

K0MOLEKS ZATV0RA PR0STIRE se na 24.000 metara kvadratnih, a svaka će*ija u kojoj će biti smješten po jedan ZATV0RENIK je površine 12 kvadratnih metara. Izgradnja i funkcioniranjeDRŽAVNOG ZATV0RA  u potpunosti su usklađeni sa evropskim ZATV0RSKIM pravilima i standardima.

Realizacijom planiranog projekta BiH dobiva ZATV0RSKE kapacitete maksimalne sigurnosti, kapaciteta 348 mjesta, od čega 298 za ZATV0RENIKE i 50 za PRITV0RENIKE.

Izgradnja je finansirana kreditom Razvojne banke Vijeća Evrope u iznosu 19,3 miliona eura. BiH je UL0ŽILA 6,45 miliona eura, donacije EU iznose 9,15 miliona eura, tehnička pomoć Evropske komisije 1,7 miliona eura, donacija Švedske je bila dva miliona eura, a Vlada SAD-a dala je 1,1 milion dolara za obuku ZATV0RSK0G osoblja.

I prije otvaranja, zbog savremene opreme netipične za bh. ZATV0RE, ovaj je dobio epitet luksuznog. Kako izgleda unutrašnjost “hotela s pet zvjezdica”, kako ga još nazivaju, pogledajte u galeriji i videu:

The post Zavirite u prvi bh. luksuzni ZATV0R: Evo zašto ga zovu “hotelom s pet zvjezdica” (VIDEO) appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}