NOVI DETALJI ZLOČINA U LAKTAŠIMA: Hitna nije kasnila, ali je žrtva izgorjela SKORO DO SMRTI

Nesretna žena je na aparatima i ljekari UKC RS se bore za njen život. Čak 50 posto kože joj je spaljeno.

Dogodilo se to prije dva dana u Mrčevcima kod Laktaša, a neki od očevidaca tvrde da je hitna pomoć stigla prekasno i da “nisu htjeli interenisati, dok ne dođe policija”.

U Domu zdravlja Laktaši, međutim, za “Srpskainfo” tvrde da medicinari nisu kasnili sa intervncijom, jer su u Mrčevce otišli “čim su pozvani”.

– Ekipa je otišla na lice mjesta čim su nas pozvali, a prvi poziv smo dobili u devet sati i 20 minuta i to od policije – kaže dr Snježana Radetić, direktorica Doma zdravlja u Laktašima.

Radetićeva navodi da su se na semaforu u Laktašima medicinari sreli sa policijskom patrolom, koja se zaputila u Mrčevce, pa su zajedno odjurili u to selo na 15-tak kilometara od centra opštine.

– Niko nije zvao hitnu pomoć prije policije. Mještani i članovi porodice su zvali kasnije, da čuju kako je nesretna žena i da li će preživjeti. Strašno je da se takve stvari dešavaju, da žene trpe takav teror. Žao nam je zbog toga, ali učinili smo što smo mogli – rekla je Radetićeva za “Srpskainfo”.
Pročitajte još:

Ipak, tridesettrogodišnja žena je izgorjela skoro do smrti, a iz vatre ju je, kako tvrde očevici, dugo spasavala jedino njena maloljetna kćerka.

Kako svjedoče izvori, nasilnik je rano ujutru zaprijetio ženi da će zapaliti kuću njene majke, u kojoj i ona živi. Žrtva je, navode naši izvori iz lokalne zajednice, zvala policiju, vatrogasce, čak i elektrodistribuciju, tražeći da se u kući isključi struja, kako bi se izbjegla tragedija.

Problem je u tome što su žrtva i njena porodica, kako se nezvanično saznaje, oko sedam sati ujutru zvale policiju u pomoć, da bi kasnije opet pozvali policijsku stanicu i rekli da će “sami riješiti problem”.

Poznavaoci prilika tvrde da su ovakvu slučajevi česti kad je u pitanju nasilje u porodici, jer se žrtve uplaše nasilnika i bez obzira na ranija gorka iskustva povjeruju da će ga “nekako odobrovoljiti”.

Kad je nasilnik zapalio ženu, ponovo su zvali, ali je pomoć stigla kad je žena već uveliko gorjela.


{$excerpt:n}