Ljekari otkrili nove detalje o ostavljenoj bebi: Majka se porodila u žbunju

Dragan je doveden iz pritvora, dok su Draganu, nakon otpusta sa odjeljenja ginekologije lozničke bolnice, direktno policijskim vozilom, dovezli na saslušanje.

Teodorovići su u žižu javnosti dospjeli u petak, kada je Dragan uzeo novorođenče svoje supruge i odnio ga u Dom zdravlja u Bogatić, rekavši da ga je našao na travnjaku u dvorištu. Policija je brzo razotkrila ovaj nesvakidašnji slučaj, pa je Teodorović uhapšen u ponedjeljak, a na teret mu se stavlja krivično djelo promena porodičnog stanja.

“Supružnici su u prvom iskazu, pred policijom, tvrdili da je došlo do “male zabune”. Ona se porodila u dvorištu i ostavila dijete u ćebencetu, a on ga ubrzo pronašao i odnio u Dom zdravlja. Kada se vratio, supruga mu je, navodno, priznala da se porodila, ali su ovu okolnost “zaboravili” da prijave nadležnima”, kaže izvor iz istrage.

To što su “zaboravili” da spomenu da je dijete njihovo, Teodorovićima bi vjerovatno i prošlo, da istražitelji nisu posumnjali da nešto nije u redu. Dragani je naređeno da ode na ginekološki pregled, pa je tek tada priznala da se upravo porodila.

“Nesretna žena bila je veoma tiha i nepovjerljiva kada je stigla u bolnicu, jer je i sama uvidjela grešku. Na kraju, ipak je rekla da se porodila u žbunju i da je sama presjekla pupčanu vrpcu makazama. Na svu sreću, i majka i beba su dobro”, rekao je za “Novosti” jedan od lozničkih ljekara.

Novorođeno muško dijete Teodorovića i dalje je u porodilištu u Loznici, a zatim će privremeno starateljstvo nad njim preuzeti Centar za socijalni rad u Bogatiću, jer su Teodorovići trenutno spriječeni da obavljaju roditeljske obaveze.

“Dijete će biti upisano u matične knjige rođenih i prema proceduri ono će dobiti matični broj. Trebalo bi i da odmah bude organizovan smještaj u hraniteljsku porodicu, gdje će ostati sve dok pravosudni organi ne donesu odluku o tome da li Dragan i Dragana mogu da obavljaju roditeljske dužnosti”, kaže sagovornik “Blica” blizak istrazi.


{$excerpt:n}