Razuzdane zabave bez mjera zaštite: Plaža na Jadranu novo žarište koronavirusa?

“Dugi redovi pred klubovima, stotine partijanera na uskom plesnom podiju, party-brodovi puni do ruba podsjećaju na vrijeme prije koronavirusa, no riječ je o trenutnoj stvarnosti u Hrvatskoj”, navodi njemački RTL.

Podsjećaju da su proteklih dana objavljene i snimke raspojasanih turista u Francuskoj, Španiji i Bugarskoj, koji uopće ne poštuju epidemiološke mjere, a sada se tom društvu “pridružuje i hrvatsko Zrće”, prenosi “Radiosarajevo“.

“Držanje sigurnog razmaka, nošenje maske i higijena ovdje su prošlost iako broj zaraženih u Hrvatskoj raste. Razvija li se ovdje novo žarište virusa?” pita se njemački RTL.

RTL citira i neke svoje gledatelje koji trenutno ljetuju u Hrvatskoj.

“To što se ovdje upravo događa nije normalno. Klubovi su do kraja puni, unutra ima i po dvije hiljade ljudi”, kaže jedan od njemačkih turista.

Novinarka RTL-a: Niko ne nosi maske

Objavljena je i snimka partijanja koja potvrđuje takve navode, koja se može pogledati OVDJE.

Novinarka RTL-a Madeline Zilch kaže da je njen dojam da u Novalji nitko ne poštuje preporuke u vezi nošenja maski.

“U svim restoranima i barovima u kojima sam dosad bila konobari su masku nosili ispod brade ili uopće nisu”, kaže ona.

Za komentar je upitan i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji je izjavio da se “ljudi ponašaju kao ljudi” te dodao da se takve stvari “ne mogu uvijek spriječiti”. Grlić Radman je rekao da je već provedena kontrola u 250 noćnih klubova te da ih je 68 zbog kršenja pravila opomenuto.


{$excerpt:n}