Muzičar Feđa Ibrulj: Zna se ime osobe koja me je pretukla u Starom gradu

Pjevač se u ponedjeljak oglasio putem privatnog Facebook profila navodeći kako čeka operaciju te da zna ko su počinioci napada.

“Samo da se javim da sam dobro i zahvalim se svima Vama koji pitate za mene. Od Mostara, Sarajeva, Kragujevca, Valjeva, Beograda, Makarske, Splita, Dubrovnika, Banjaluke, Zagreba… Prijatelji, kolege, profesori iz škole, faxa, vrtića, prijatelji, muzičari, stalno zovu. Sa svih kontinenata… Doktori i sestre me toliko obilaze da mi je neugodno koliko pažnje mi pružaju. Malo mi je teško biti uz mob. I teško mi je odgovoriti svima. Zato i pišem ovaj status.

Smješten sam prije dva dana na KBC, na Bijeli Brijeg, odjel za MFH i ORL, paze me k’o kući. I želim vas informirati prvo da sam dobro i da mi će mi sutra tim doktora uraditi operativni zahvat kako bi mi očuvali oko i da bi vidio ispravno, sto uključuje operaciju kosti ispod oka i umetanje titanske pločice.

Ponosan sam na sve vas jer znam da ste uvijek tu i da ste ponosni na mene jer nisam lopov, kriminalac, bitkadžija, prevarant, nisam huligan, razbijač, bezobrazan, nikoga ne provociram, niti se i sa kim zamjerim, nisam, agresivan i sl… Ne ogovaram, ne napadam tuđe žene niti djevojke, nisam šovinist, nacionalist, spletkaroš i sl…

Imam 35 godina profesor sam i muzičar, a u Stari grad izlazim čak više od 20 godina i nikad nisam ni doživio, ni napravo problem.

Da ne bude spekulacija, povratku kući sam presreten ispred Hamama mislio sam da je neka šala jer se dogodilo iznenada i neočekivano. Napadač se nalazio na zidu džamije Tabačice, do česme, zaprijetio mi je, nakon čega sam odbacio rekavši kako idem kući i da ne želim problem, ne shvativši što se događa. U trenutku je zaprijetio i drugi put i skočio sa zida. U tom trenutku su iza mojih leđa začula još 2 glasa, kad sam se okrenuo da vidim tko mi je iza leđa, ovaj me je izudarao.

Dobio sam par jakih udaraca u lijevu sljepoočnicu od koje mi je otišla kost, još nekoliko jakih u potiljak. Oteturao sam do zida galerije i tu me je pokušavao vise puta udarati nogama u glavu. U trenutku šoka sam pokrio lice rukama i tako srećom dobio par udaraca nogom u njih, a ne u glavu. Nisam gubio svijest, ali šok je bio stalno prisutan.

Ime počinitelja se zna. Saznao sam da dečko koji me je udarao inače trenira boks, polu-profi.

Sjeo sam u automobil i odvezao se do hitne na Bulevar gdje su me pregledali, i uputili na CUM. Na moj zahtjev došla je i policija i sve sam uredno prijavio.

Od tada sam na B. Brijegu. Sutra se nadam najboljem.

Molim vas, ali baš molim: post je informativnog karaktera i nije poziv na teške riječi, psovke i sl. Zato, nemojte. Ovaj slučaj će se rješavati pravnim, tj. sudskim putem u svom najraskošnijem maniru. Volim Vas!”, napisao je Feđa Ibrulj na Facebooku, prenosi “Radiosarajevo“.


{$excerpt:n}