Gavrankapetanović: Neka mi oduzmu licencu ako je problem što sam rekao da je bolesno dijete svetinja

Trakavica na relaciji Ljekarska komora KS – dr. Ismet Gavrankapetanović, prethodnih dana je bila jedna od glavnih tema javnosti i medija u Sarajevu. Iako je advokatica Ljekarske komore kazala da njegov slučaj nije za oduzimanje licence, Gavrankapetanović tvrdi da je napravljen prvi kora za to.

“Napravljen je prvi korak u oduzimanju licence, tako su mi objasnili pravnici. Ako je problem što sam rekao da je za mene bolesno dijete svetinja, neka mi oduzmu licencu, ali ja ću opet to ponoviti. Mi ljekari imamo jedno pravilo. Bolestan čovjek je nama svetinja, a posebna svetinja je bolesno dijete i to mišljenje nikada neću promijeniti”, poručio je Gavrankapetanović.

Na pitanje novinara kako komentira navode dr. Enre Suljić da je svojim izjavama drugim ljekarima stavio mete na čelo, ali i da je na svom Facebook nalogu pojedine kolege nazivao “djecoubicama”, poručio je da nema naloge na ovoj društvenoj mreži te da, kako kaže, ne zna ni “upaliti Facebook”.

Podsjećamo, Ljekarska komora KS u petak je organizovala konferenciju za medije kako bi razjasnila sve nedoumice u vezi slučaja dr. Ismeta Gavrankapetanovića, a zbog liječenja djevojčice Nadin Smajlović.

No, umjesto da odgovore medijima na pitanja, prisutni ljekari su konferenciju iskoristili za raspravu i optuživanje novinara da su neobjektivni, pri tome izbjegavajući konkretne odgovore.

The post Gavrankapetanović: Neka mi oduzmu licencu ako je problem što sam rekao da je bolesno dijete svetinja appeared first on usn.ba.


{$excerpt:n}