Vraćaju se vrućine, temperature u narednim danima do 34 stepena

Danas će veći dio dana preovladati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena moći ćemo vidjeti na krajnjem jugu zemlje, a adavine su uglavnom lokalne i slabijeg intenziteta. Prije podne više padavina se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, a u poslijepodnevnim satima očekujemo postepeno smanjenje oblačnosti.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

Prvog dana naredne sedmice u BiH će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini očekujemo malu do umjerenu naoblaku, a u poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje u cijeloj zemlji.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U utorak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla i niska naoblaka, a u Hercegovini sunčano.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

(Izvor: Klix)


{$excerpt:n}