Goran Čerkez: Dok razmišljate neka vam je na pameti ova slika

Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva na Facebooku je objavio poruku kojom poziva sve one koji ignoriraju preporuke o zaustavljanju širenja koronavirusa. Čerkez je objavom fotografije ruske medicinske sestre sve pozvao da situaciju shvate maksimalno ozbiljno.

– Mnogi se ismijavaju preporukama, apelima, nekada bi to nazvao i molbama da se pridržavaju mjera da bi mogli dovesti situaciju pod kontrolom. Mnogi nikada nisu ni pomislili kako je kolegama sa klinika koji liječe takve osobe, koji više od 4 mjeseca provode pod zaštitnom opremom i dan i noć,piše Avaz. Niko ne pomišlja ako nastavimo da se ponašamo neodgovorno koliko će zdravstvenih radnika oboljeti i ko će tada da nas liječi. Dok razmišljate neka vam je na pameti ova slika, slika ruke medicinske sestre koja radi mjesecima pod zaštitnom opremom. Ova slika pokazuje često našu sebičnost da ne mislimo o drugima. Nosite masku, držite odstojanje, perite ruke i ne idite na posao ako imate bilo koji simptom – napisao je Čerkez.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata, u BiH je ukupno koronavirusom zaraženo 281 osoba, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo


{$excerpt:n}